13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Părinţii, datori să facă educaţie sexuală copiilor

Adolescenţii din ziua de azi au înclinaţii spre promiscuitate, de aceea părinţii ar trebui să le facă educaţie sexuală acasă şi să nu lase această sarcină doar în grija şcolii, spun experţii în sănătate sexuală. „Există un limbaj nou, inventat datorită mesajelor transmise de pe telefonul mobil şi datorită felului în care comunică tinerii. Există noi percepţii asociate cu sexul şi cu activitatea sexuală, pe care părinţii trebuie să le cunoască dacă vor să-şi înţeleagă copiii adolescenţi şi pe prietenii acestora“, a explicat Sherwood-Laughlin, expert pe probleme de sănătate sexuală în cadrul Universităţii din Indiana.

Statisticile arată că aproape jumătate din liceeni au avut deja contacte sexuale, iar aproximativ şapte la sută dintre aceştia au avut prima experienţă înainte de vârsta de 13 ani. Sherwood-Laughlin a precizat că mass-media „presează“ tinerii să facă sex.

„Presa nu prezintă riscurile sau consecinţele acestei acţiuni la vârste fragede, aşa că adolescenţii primesc mesaje contradictorii şi nu mai ştiu ce să creadă. Tocmai de aceea au nevoie de prezenţa unor adulţi deschişi la minte, care să îi ajute să extragă ceea ce trebuie din aceste mesaje“, a spus expertul american. El a adăugat că, în cazul adolescenţilor care sunt sau intenţionează să devină activi din punct de vedere sexual, părinţii şi profesorii trebuie să le furnizeze informaţii corecte despre contracepţie şi boli cu transmitere sexuală, dar în acelaşi timp trebuie să-i înveţe să ţină sub control toate emoţiile şi sentimentele care însoţesc intimitatea sexuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS